divendres, 8 de juny del 2018

8/6/18 Nous inquilins als hotels

A part de les nostres benvolgudes abelles que ens ajuden en la pol·linització, ara tenim una nova ajuda que controla les plagues.

Si vos fixeu a les fotos veureu que hi ha orugues dins dels tubs:

Estes erugues (molt possiblement extretes de les nostres plantes de l'hort) han estat caçades per una vespa terrissaire (ho imaginem per que el tub ha estat tapat amb fang) que les ha adormit amb el seu verí per a mantindre-les en vida mentre eclosiona l'ou que ha posat al seu costat, de manera que la larva al naixer tinga eruga fresca per a alimentar-se.


Possiblement les vespes terrissaires no tinguen molt bona fama per que es diu que són molt agressives o fins i tot que la picadura és molt dolorosa, però hem d'aprendre a conviure amb un animal que no fa res si no s'el molesta i que ens trau estes erugues de les plantes que conrreem.

La reflexió que podem fer és que mentre no teniem plantes en l'hort com els napicols o les lletugues no han aparegut les erugues que se n'alimenten. Una vegada tenim eixes plantes, la presència de erugues ha portat (o facilitat l'aparició) les vespes que se n'alimenten. I tot això es veu reflectit en en nostre observatori.

La nostra gran aliada:

Imatge extreta de la viquipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada