dilluns, 7 d’octubre del 2019

2/10/19 L'aire que respirem

Comencem curs nou i ho fem amb un projecte nou dins de l'Au Jordi:

L'aire que respirem

Des del departament de biologia i amb col·laboració amb el CEFIRE (programa VÉOLO) comencem aquesta nova visió del mediambient i molt vinculada a la vida diària al centre.


Després del curs de formació específica que van rebre les mestres del departament s'ha instal·lat un mesurador de partícules en suspensió a l'aire.
Aquest aparell fa una mesura de la qualitat de l'aire (baremat des del punt de vista de les partícules en suspensió), que fa una lectura cada 5 segons, i envia a una pereta els resultats. D'aquesta manera tenim un punt molt visual que ens indica com és l'aire que estem respirant a cada moment.

El sistema visual es composa de la pereta (que canvia de color) i del panell informatiu dissenyat per l'alumnat de 4rt i 2n de primària en col·laboració amb el departament de plàstica:








Com podeu veure tot està molt clar i la pereta ens indica com està l'aire.

En quant arribe l'estació meteorològica digital que tenim prevista instal·lar en breu, podrem fer lectures creuades entre contaminació i humitat relativa de l'aire, velocitat del vent, etc.  i traure les conclusions que corresponga.


PD:
A data de huí que es publica la notícia (7/10/2019) la pereta porta tot el dia en roig... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada