dimecres, 23 d’octubre del 2019

16/10/19 Estació Meteorològica i xarrada sobre cetacis

Han arribat ja les dues estacions meteorològiques al centre.


Per un costat una estació analògica que ens permetrà entendre el temps i el sistema científic (entendre els sistemes de mesura, cura de l'instrumental, sistematització de resultats, estudis estadístics i el·laboració de conclusions).Vam presentar els aparells a l'alumnat de quart per a que preparen una exposició per a tot el centre.


 

L'estació analògica compta amb: baròmetre, termòmetre, higròmetre, termòmetre de màxims i mínims, psicòmetre i pluviòmetre

Per l'altre una estació digital automatitzada que ens permetrà tindre dades meteorològiques cada 10 segons i per tant un seguiment de les variacions atmosfèriques més concret, que a la llarga ens permetrà fer corbes diàries, setmanals, anuals, i per tant arribar a l'el·laboració d'altre tipus de conclusions. Així com de creuar dades amb l'aparell de mesura de contaminació per partícules suspeses a l'aire i traure conclusions de quins factors atmosfèrics afecten els nivells de contaminació.

L'estació digital a part dels elements anteriors disposa de penell i anemòmetre.

I també hem adquirit un Got de tempestes (Stormglass), un invent molt divertit del que esperem extraure'n els secrets amb la mestra de física i química.



I en la línia de portar persones expertes que ens parlen del nostre planeta, la setmana passada ens van fer una xarrada sobre cetacis marins a la que va assistir tota secundària dins de les activitats de l'assignatura de biologia.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada